Mierea de albine este folosită de mii de ani pentru valoarea sa nutritivă, gustul delicios și proprietățile curative. Abia recent știința medicală a ajuns din urmă și a început să recunoască mierea și mai ales mierea activă de calitate medicală pentru beneficiile sale uimitoare pentru sănătate. In special mierea de Manuka este renumita pentru beneficiile multiple ale sale ca si antibiotic natural, antioxidant si antibacterian natural. Mai jos sunt câteva exemple de utilizare a mierii de calitate medicală.
Miere antibacteriană Manuka pentru tăieturi, răni și arsuri
- Inhibă dezvoltarea bacteriilor patogene la nivelul
- locul plăgii
- Oferă un mediu umed de vindecare a rănilor
- Ajută la ridicarea resturilor și a murdăriei de pe locul rănii
- Ajută la minimizarea formării scabiei și a cicatricilor
- Oferă o barieră de protecție între pansament și rană
- Ajută la prevenirea lipirii și iritării pansamentului la locul plăgii
- Antioxidanții reduc daunele cauzate de radiculele libere la locul plăgii
- Stimulează eliberarea de citokine care reduce inflamația și accelerează procesul de vindecare a rănilor
Cum se utilizează topic mierea antibacteriană:
Strângeți mierea antibacteriană pe un pansament curat neadeziv, folosind aproximativ 25g pentru un bandaj 10 × 10 și aplicați pe zona afectată. Asigurați-vă că acoperiți complet locul rănii, fără a lăsa buzunare de aer între pansament și zona afectată. Schimbările zilnice ale pansamentului sunt obișnuite, dar dacă pansamentul devine prea umed, acest lucru poate indica faptul că sunt necesare schimbări mai frecvente ale pansamentului.
Este normal să experimentați o senzație de durere de scurtă durată după aplicarea mierii antibacteriene pe locul plăgii. În cazul în care durerea, iritația, roșeața și umflarea persistă, iar afecțiunea tratată nu pare să îmbunătățească întreruperea utilizării, îndepărtați pansamentul și spălați cu miere de Manuka antibacteriană de pe locul plăgii și consultați-vă medicul. Pentru tratamentul de prim ajutor al rănilor și arsurilor. În caz de răni grave și arsuri, consultați medicul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu