Deseori m-am trezit in ipostaza in care trebuia sa gatesc ceva repede si nu aveam solutie. Pastravul este un peste pe care il puteti gasi foarte usor in comert, fie ca vorbim de supermarket sau de magazine de cartier. Nu se compara cu macroul congelat, gasit si in congelatoarele magazinelor din scara blocului, dar macar este proaspat si mai putin gras.
Reteta a fost inspirata de aici: pastrav marinat la gratar.
Mod de preparare pastrav marinat la cuptor
Cel mai simplu este sa cumparati pestele deja eviscerat. Il spalati bine si il taiati pe jumatate, longitudinal.
Pregatiti marinata intr-un castron, amestecand putin ulei, mirodenii:cimbru, piper, sare, rozmarin si la final stoarceti o lamaie.
Puneti bucatile de peste intr-o punga mare si turnati peste el marinata. Scoateti aerul din punga si legati cu un nod, apoi dati la rece pentru o ora.
Dupa aceasta perioada puneti bucatile de peste pe gratar, iar dedesubt, o tava cu apa, pentru ca zeama ce se scurge din peste sa nu murdareasca si sa afume cuptorul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu